Evenementen

Dauwtrappen en familiedag

Boerderij Staatsbosbeheer
30 mei 2019 - 00:00

Naar buiten op Hemelvaartsdag? Ga dauwtrappen met gidsen van het Veenloopcentrum en Staatsbosbeheer.

Dat betekent wel vroeg uit de veren, maar daar krijg je heel wat voor terug. ’s Ochtends vroeg is de natuur op haar mooist. Je wandelt samen door de stille natuur. Genieten van de rust, de eerste vogelgeluiden en de opkomende zon. Bij terugkomst staat er eventueel een ontbijt voor je klaar.

Het vertrek om 6:00 uur bij Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk O.Z. 83 te Zwartemeer. De kosten bedragen € 4,00 voor de wandeling en € 9,00 inclusief ontbijt. Meld je wel van te voren even aan bij het Veenloopcentrum via telefoonnummer 0524 541 458 of via e-mailadres info@veenloopcentrum.nl.

Familiedag

Direct na het verfrissende Dauwtrappen wordt er door vele organisaties weer een groots natuurfestival aangeboden rondom de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 oostzijde in Zwartemeer. Ook dit jaar zijn de activiteiten vooral gericht op kinderen van 4-12 jaar, maar ook voor ouders en opa’s en oma’s is er van alles te doen.

De toegang is gratis en je kunt de hele dag langs komen tussen 10:00 uur en 16:00 uur (het is een doorlopend programma). Je hoeft je niet aan te melden.

Het wordt dit jaar wederom een unieke uitvoering in nauwe samenwerking met het Natuurpark Moor-Veenland, dus een tweetalig, grensoverschrijdend feest voor zowel Nederlandse als Duitse bezoekers. Iedereen is welkom!
Kamerlingswijk o.z. 83
Zwartemeer

Routebeschrijving: