Evenementen

Kerst Belevingstocht Weiteveen

s.v. Weiteveense Boys
21 december 2019 - 16:58

“Er is nooit wat te doen in Weiteveen”, een veelgehoorde kreet die de initiatiefnemers aan het denken zette: na succesvolle tochten als De Drie Koningentocht en de Vastenwandeling, is er dit jaar de eerste “Kerst Belevingstocht Weiteveen”, een samenwerking tussen: Vereniging Dorpsbelangen Weiteveen, Zorggroep Vitez, Schaapskooi Bargerveen, Treant locatie Veltman en de dorpsgenoten Chantal Teuben, Dennis Lippold en Wilma Wehkamp.

Na een jaar voorbereiding zal op zaterdag 21 december het startschot worden gegeven voor een tocht die voor iedere dorpsbewoner geschikt is. De organisatie heeft gekozen om de tocht over verharde paden te laten gaan. Op die manier kan men zowel met kinderwagens als rollators en scootmobielen aan de tocht deelnemen. Voor wie denkt dat er vele mijlen gelopen gaat worden, die heeft het mis. Op verrassende locaties en paden door het dorp zal een sfeerverlichte tocht volgen, met onderweg muziek en uitbeeldingen van het kerstverhaal. Waar nodig zijn er moderne tintjes toegevoegd aan het geheel.

De kantine van Weiteveense Boys zal dienst doen als centrale ontmoetingsplek, waar men zich vanaf 16:30 uur kan aanmelden. De eerste groep vertrekt, onder leiding van een gids, om 17:00 uur. De laatste groep vertrekt om 19:30 vanuit de kantine. Het eindpunt is in het Veenloopcentrum. De kosten voor deelname aan de tocht bedragen € 5,00. Dit is inclusief koffie, thee of ranja. Onderweg is er tevens gelegenheid iets te kopen.

Kerst Belevingstocht Weiteveen wordt mede gerealiseerd door: het Veenloopcentrum, DJ Derrill, s.v. Weiteveense Boys, IJsvereniging De Döörlopers, kinderkoor De Vrolijke Klanken, koor Melody, basisschool St. Franciscus, r.k. kerk, De Haas Bouw, Loonbedrijf Wolken, Snackbar Joni, Grondverzet P. Niers en Gebr. Mensen.

De organisatie bedankt iedereen die gezorgd heeft voor ontelbare glazen potjes en verdere decoratiespullen.

Met enige regelmaat wordt op de facebookpagina KerstBelevingsTocht Weiteveen de laatste nieuwtjes gedeeld.
Ingenieur Biewengaweg 5
Weiteveen

Routebeschrijving: