Evenementen

Folk an de Gruppe 2020

Pastoor zien bos
19 september 2020 - 14:00

De organisatie van Folk an de Gruppe heeft, ondanks alle maatregelen rondom het COVID-19 virus, besloten om ook dit jaar het festival door te laten gaan. Het wordt wel een speciale corona-editie, met aangepaste tijden, verspreid over twee dagen. Het thema van 2020 is: Luustern veur’t Duustern.

Maatregelen

Het festival vindt dit jaar plaats op 19 en 20 september in “’t bossie van pastoor” aan de Europaweg 143. Het geheel zal zich gaan afspelen ‘veur’t duustern’, namelijk van 14:00 uur tot 21:00 uur. Enkele veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren: ruime terrasopstelling met verplichte zitplaatsen, vastgestelde looproutes, eten en drinken wordt bij de tafel gebracht, tickets op naam (inclusief gezondheidsverklaring) en de benodigde hygiënemaatregelen, zoals desinfectiezuilen.

Programma

Op het festival treden op:

  • Isa Zwart, wie bekend geworden is op het Drèents Liedtiesfestival met haar nummer ‘Mamme see’. Daarnaast heeft ze de titelsong voor de oorlogsfilm ‘Verraderlijke liefde’ op haar naam staan met het nummer ‘I remember’.
  • Reminder is een band van nu met het geluid van toen. Met een flinke dosis energie vertolkt de band Amerikaanse folk en een repertoire aan eigen nummers. Op de viool, mandoline, banjo, gitaar en contrabas wordt American Roots Music gecombineerd met bluegrass tot een eigen Reminder sound.
  • Judy Blank speelde op het North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop en in september nu ook op Folk an de Gruppe. Blanks muziek is geïnspireerd op haar recente reizen naar Amerika en gewapend met haar gitaar brengt ze muziek die keihard binnenkomt bij iedereen met een beetje gevoel. Haar inspiratiebronnen zijn het folk-/countryduo The Woodbrothers en Ben Howard.
  • Mercy John is een Brabander die wordt geroemd om zijn songwriterkunsten sinds zijn eerste album ‘This ain’t easy’. Met zijn tweede album ‘Let it go easy’ doet hij er nog een schepje bovenop. Met huilende steel guitar en een Hammond orgel brengt deze artiest de Americana-sound heel overtuigend over op zijn publiek.
  • Tom Cherry is een eigentijdse Johnny Cash, die de muziek uit die tijd vertolkt, evenals eigen werk en moderne muziek in een oud jasje. Het publiek waant zich in de Folsom Prison of een bar in Texas als deze Gelderse zanger met zijn gitaar voor het publiek zit.

Het gehele festival is corona-proof opgezet en het kinderprogramma met onder meer de Silent Disco ontbreekt niet.

De pre-sale voor bezoekers van de vorige edities is gestart op 1 september. Op 5 september begint de normale voorverkoop. De kosten voor een ticket bedragen:

  • 0 t/m 12 jaar – € 5,00
  • 13 t/m 17 jaar – € 15,00
  • 18 jaar en ouder – € 20,00

Tickets kunnen worden besteld op fadg.loves.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie omtrent het festival. Ook op de facebookpagina van Folk an de Gruppe is veel informatie en beeldmateriaal te vinden.Routebeschrijving: